• Justícia Climàtica

Situar opressions des de la justícia sexual i la justícia climàtica

Entre el novembre de 2022 i el maig de 2023, l’Àrea d’Incidència de L’Associació va promoure el cicle de seminaris en línia “Situar opressions des de la justícia sexual i la justícia climàtica” amb la participació de ponents d’arreu del món. Avui, posem a disposició tots els vídeos i relatories gràfiques amb la intenció de compartir el coneixement i avançar cap a la justícia climàtica feminista.

La crisi climàtica és el producte d’un model econòmic que prima la lògica extractiva i els processos d’acumulació i de consumisme salvatge que genera milions de persones expulsades i desplaçades i destrueix i esgota els recursos naturals. Aquest model econòmic s’ha d’entendre com a part del sistema heteropatriarcal i racista.  Les estructures entrellaçades d’opressió que ha generat la crisi climàtica són les mateixes estructures d’opressió que estan determinant la capacitat de la població de gaudir de Justícia Sexual i Reproductiva. Per tant, l’assoliment de la Justícia Climàtica així com de la Justícia Sexual i Reproductiva, no poden deslligar-se de les lluites socials i econòmiques.

L’abordatge per a la superació de les causes estructurals que originen les discriminacions, les violències i la destrucció del planeta requereixen de respostes transformadores i inspiradores que es construeixin des d’una visió holística i que integri la interconnexió entre la Justícia Climàtica i la Justícia Sexual i Reproductiva, així com també la garantia dels drets sexuals i reproductius de les dones i les persones heterodissidents.

Col·labora

Volem que l’associació es construeixi entre totes!
Skip to content