Incidència

Women’s Major Group

El Women’s Major Group va ser creat l’any 1992 durant la cimera de la Terra de Rio de Janeiro. Durant aquesta cimera, els governs d’arreu del món van reconèixer les dones com un dels 9 grups de població claus per aconseguir el desenvolupament sostenible.

Com a tal, el Women’s Major Group és participant oficial dels processos de Nacions Unides sobre desenvolupament Sostenible.

El Women’s Major Group és un grup autoorganitzat i obert a totes les organitzacions interessades que treballin promovent un desenvolupament sostenible basat en els drets humans i centrat en els drets de les dones en tota la seva diversitat, el seu apoderament i la igualtat de gènere.

La manera en què el Women’s Major Group porta a terme la seva tasca d’incidència als fòrums de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides és a través de la facilitació de la participació activa de les entitats de drets humans de les dones de la societat civil, l’intercanvi d’informació i la seva aportació a l’espai polític proporcionat per les Nacions Unides (p. ex., participació, intervenció, presentació de propostes, accés a documents, desenvolupament de sessions).

L’Associació, des del 2020, va ser escollida com a entitat coordinadora del Women’s Major Group per la regió d’Europa i Àsia Central. A través del Women’s Major Group, L’Associació participa en el Women’s Right Caucus i, a d’altres processos com el Generation Equality Forum. Aquest és, doncs, un espai de compartir i articular estratègies i coneixements amb els grups i moviments feministes d’arreu amb la voluntat de contribuir a la participació efectiva i de facilitar que cada cop més entitats feministes catalanes tinguin veu i siguin presents al sistema multilateral per poder defensar i reivindicar els drets de totes. Es tracta d’un espai imprescindible per a l’estratègia d’incidència de L’Associació que prioritza la interconnexió entre l’àmbit local i el global.

Col·labora

Volem que l’associació es construeixi entre totes!

Necessitem el teu suport per garantir els Drets Sexuals i Reproductius a Catalunya. Volem que L’Associació es construeixi amb l’ajuda de totes.

Ves al contingut