Accions

Avortament

Avortar ha estat sempre una pràctica estigmatitzada, castigada i amagada sota el pes d’una moral i d’una voluntat de control institucional que l’ha convertit en tabú. Els moviments feministes lluitem arreu del món per garantir la sobirania corporal de totes les persones i reconèixer l’avortament com un dret imprescindible per construir societats justes.
Associacio-drets-sexuals-reproductius

Col·labora

Volem que l’associació es construeixi entre totes!

Des de L’Associació, després de més de 40 anys acompanyant a milers de persones en aquest procés, creiem que és imprescindible contribuir a generar un espai, un model d’atenció i acompanyament a l’avortament que estigui basat en la garantia dels Drets Sexuals i Reproductius; en la voluntat i decisió de les dones i persones amb capacitat de gestar, sense interferències morals ni estigmatitzadores. Un espai feminista interseccional que afavoreixi l’agència de qualsevol persona que hagi de prendre les decisions corresponents.

I amb aquesta voluntat com a essència, la nostra tasca pren diverses formes però totes elles amb els objectius d’acabar amb l’estigma; d’acompanyar a les dones i persones gestants que volen avortar perquè ho puguin fer de manera lliure, gratuïta i de qualitat; i d’incidir en professionals, representants polítiques i ciutadania per a la transformació social i l’avenç en la garantia efectiva d’aquest dret. Així doncs, posem a disposició de qualsevol persona i entitat les línies: 

  • Acompanyament individual de dones i persones gestants. Des de l’entitat acompanyem informativament, emocionalment i en la vinculació als serveis, a les persones que volen interrompre l’embaràs i no volen fer-ho soles.
  • Serveis informatius. L’Associació ha creat recursos específics per trencar una de les barreres principals de l’accés a l’avortament: la manca d’informació. Actualment es disposa de les web www.vullavortar.org / www.quieroabortar.org 
  • Generar espais de formació i debat entre professionals. El 2022 L’Associació va organitzar les 1es Jornades professionals de l’avortament a Catalunya amb l’objectiu de generar un espai d’intercanvi entre professionals que tingui certa freqüència.
  • Campanyes de sensibilització i d’incidència. Des dels orígens de L’Associació s’han viscut tres reformes legals i multitud de protocols assistencials… i la lluita per ampliar drets ha estat constant presentant dades, informes, debats ens espais polítics i comunitaris. També hem assenyalat i denunciat els moviments d’extrema dreta i fonamentalistes com a amenaça del dret a l’avortament en diferents estudis i informes.
  • Espai de denúncies davant vulneracions de drets. A través de L’Observatori s’han recollit denúncies i s’ha fet pressió per aconseguir una cobertura universal, gratuïta, de qualitat i equitativa per tot el territori
  • Aliances locals i internacionals. Som conscients que és una lluita global i això ens porta a treballar intensament, i colze a colze, amb companyes del territori català, estatal i mundial per trobar estratègies compartides en defensa del dret a l’avortament.

La vindicació internacionalista pel dret a l’avortament ha estat, i continua sent, un dels eixos vertebradors dels moviments feministes del planeta, l’element central que consolida el moviment i ataca l’arrel del cisheteropatriarcat. Aquesta reivindicació per la sobirania corporal converteix les feministes en l’element a combatre des d’aquest sistema neoliberal i patriarcal.

Ja des dels seus orígens L’Associació incorporava la defensa de l’avortament com un dels seus principis bàsics i irrenunciables i que queden abastament descrits en aquest document de posicionament.

Publicacions

Llistat de publicacions relacionades amb Avortament

Vídeos

Últims vídeos relacionats amb Avortament

Notícies

Últimes notícies relacionades amb Avortament
Ves al contingut