Detalls de la formació

Dia

31 de gener de 2024

Hora

De 9 h a 14 h

Localització

Sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu

Participants

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius

Formació
  • Drets Sexuals i Reproductius

Abordatge de l’atenció a la salut sexual en un marc de Drets Sexuals i Reproductius

Per encàrrec del Catsalut, des de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius oferim una formació adreçada a professionals que treballen dins l’àmbit de l’atenció a la salut sexual i reproductiva del sistema públic de salut a Catalunya. Aquesta formació, “Abordatge de l’atenció a la salut sexual en un marc de Drets Sexuals i Reproductius_edició Lleida”, es dirigeix a professionals de les diferents regions sanitàries.

En l’actualitat hem vist aprovats múltiples canvis legislatius i normatius en aquest àmbit que tenen una implementació i repercussió directa en l’atenció a la salut sexual i reproductiva per part de professionals de la xarxa sanitària pública. S’obre, així, un nou escenari imprescindible per a la garantia dels DSiR com a professionals sanitàries. Cal destacar la recent aprovació i l’inici de la implementació del Pla de Salut afectiva, sexual i reproductiva de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que estableix diverses línies estratègiques i, també, la incorporació legislativa de la violència obstètrica, la violència contra els Drets Sexuals i Reproductius o la regulació de la violència institucional que es pot causar tant per acció com per omissió  i que són claus per enfocar el futur immediat.

Aquesta formació vol contribuir a la transferència de coneixements i intercanvi d’aprenentatges en aquest àmbit i, alhora, ajudar a millorar les eines i estratègies que tenen, els i les professionals per garantir una òptima atenció i prevenir la vulneració dels drets en salut sexual i reproductiva i les situacions de violències masclistes. 

Skip to content