La Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social guardona Sílvia Aldavert, coordinadora de l’APFCIB, amb el #PremiAspàsia2018 en defensa de l’equitat de gènere.
La sisena edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector, ha reconegut aquest 2018 la trajectòria de Sílvia Aldavert i Garcia, llicenciada en Ciències Polítiques i actual Coordinadora de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB).
El lliurament del premi va tenir lloc ahir a les 18:30h al Caixa Fòrum de Barcelona, en el marc de la 6a Jornada DDiPAS: ‘Comunicació i gènere en diàleg a les entitats socials’. L’acte va incloure la conferència d’Irene Yúfera, professora del Departament d’educació lingüística i literatura de la UB: ‘Per una comunicació igualitària en entorns professionals’ i una taula d’experiències comunicatives amb visió de gènere. L’elecció de Sílvia Aldavert reconeix la seva trajectòria destacada en l’apoderament de nenes i dones a través del seu treball vinculat al lideratge de projectes relatius a la defensa i promoció dels drets sexuals i reproductius, fent especial menció a la seva llarga i transversal lluita feminista en defensa dels drets més fonamentals de les dones. El jurat també ha valorat en gran mesura la seva internacionalitat tot destacant la seva participació com a ponent en el primer acte de la història que una entitat catalana ha realitzat dins del programa oficial de la Comissió de la Condició Social i Jurídica de les Dones de Nacions Unides, on es va posar en relleu la relació que hi ha entre els drets i l’autonomia sexual i reproductiva de les dones i nenes amb els seus drets econòmics, la seva independència i apoderament. Nota de premsa Online | Nota de premsa en PDF Sílvia Aldavert: «He centrat la meva trajectòria personal i professional en la defensa dels drets sexuals i reproductius, fins arribar al que és la meva família, l’APFCIB. Al llarg del camí m’he adonat que la meva ha estat una tria col.lectiva (mare, germana, filla, amigues…). La nostra entitat està treballant per fer una estructura menys patriarcal. Sóc una lluitadora, totes ho som. La meva participació i activisme ha posat l’entitat en el punt de mira de moviments fonamentalistes, fet que evidencia la necessitat de teixir aliances». |
Quant a l'autor