Programa de sensibilització i difusió

Programa de sensibilització i difusió


“L’educació sexual no és només un dret sinó també una eina per a promoure el lliure exercici de la resta de drets sexuals. En conseqüència ha de promoure una vivència de la sexualitat satisfactòria i plaent, sense coercions, pors ni violència, que permeti a les persones decidir sobre el propi cos en coherència amb els seus desitjos des de l’equitat, el respecte i la tolerància.”

Amb aquesta filosofia l’APFCIB ha coordinat aquest treball i ha comptat amb les administracions, les societats científiques, les associacions ciutadanes de dones i joves i persones expertes per a l’elaboració del material. La maleta, com l’anomanem des de l’APFCIB, és un material didàctic format per:

esquema-sensibilitzacio

 

DOSSIER DONES 02 Revista dones

DOSSIER JOVES  03 Revista joves

 

Projecte de formació per a la prevenció d’abusos sexuals entre iguals en adolescents

projecte de formació per a la prevenció de l’abús sexual entre iguals adolescents en els centres residencials d’acció educativa (CRAE), l’Institut Català de les Dones (ICD), en col·laboració amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), posa en marxa, l’any 2013, de la mà de l’APFCIB com a entitat experta, un projecte pilot amb l’objectiu de prevenir l’abús sexual entre iguals adolescents i, en el cas que aquesta situació s’hagi produït, facilitar-ne la detecció a fi de minimitzar-ne els possibles efectes en el desenvolupament i la vida dels i les adolescents. El material que es presenta a continuació són els continguts conceptuals i les eines pedagògiques utilitzades per l’APFCIB en aquest projecte de formació per a la prevenció de l’abús sexual entre iguals adolescents, desenvolupat el darrer trimestre del 2013 al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) La Llar d’Igualada.

Dossier de material didàctic

 

Formacions, Xerrades i promoció de sensibilització sobre DSiDR

Des de l’APFCIB s’organitza i es participa a formacions, simposis, publicacions, campanyes i xerrades de sensibilització sobre Drets Sexuals i Drets Reproductius i la Salut Sexual i Salut Reproductiva a tot el territori i en col·laboració amb tot tipus d’entitats, grups i institucions.


L’APFCIB manté la seva línia de comunicació a través del web, de les xarxes socials i del butlletí que s’envia mensualment a totes les sòcies i socis i contactes de l’entitat.

A més a més, desenvolupa una tasca d’interlocució constant amb els mitjans de comunicació a través de notes de premsa, entrevistes i/o articles que fomenten la promoció dels Drets Sexuals i Drets Reproductius a la nostra societat. De la mateixa manera, es fa un seguiment i difusió constant de les notícies i l’actualitat relacionada amb aquest àmbit.

Recull de premsa 27 setembre 2014

Incidència i mitjans 2013-2014
La premsa 2012
Notícies d’actualitat

Quant a l'autor

admin administrator