POSICIONAMENT DE L’ASSOCIACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE CATALUNYA I BALEARS (APFCIB) SOBRE L’OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIA DE FARMÀCIES PER NO DISPENSAR LA PÍNDOLA DE L’ENDEMÀ

POSICIONAMENT DE L’ASSOCIACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE CATALUNYA I BALEARS (APFCIB) SOBRE L’OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIA DE FARMÀCIES PER NO DISPENSAR LA PÍNDOLA DE L’ENDEMÀ

POSICIONAMENT DE L’ASSOCIACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE CATALUNYA I BALEARS (APFCIB) SOBRE L’OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIA DE FARMÀCIES PER NO DISPENSAR LA PÍNDOLA DE L’ENDEMÀ
Davant de la sentència del Tribunal Constitucional per la qual s’avalava el dret a l’objecció de consciència a un farmacèutic de Sevilla que es va negar a vendre la píndola de l’endemà, prioritzant aquesta objecció per sobre del dret de la dona, volem manifestar el següent:

  1. Entenem que aquesta és una sentència del Tribunal Constitucional altament ideologitzada i motivada per interessos ultraconservadors com així ho mostra el currículum del magistrat ponent de la Sentència, Sr. Andrés Ollero (membre de l’Opus Dei i obertament antiavortista).
  2. Entenem que, les farmàcies, com a establiments sanitaris acreditats, exerceixen un servei públic que han de garantir a tota la ciutadania i que no poden obstaculitzar la dispensació d’un tractament vulnerant els drets fonamentals de les dones.
  3. Respectem els posicionaments individuals de qualsevol professional però mai negant un servei que és un dret de tota la ciutadania. Tenint en compte que la postcoital és l’unic tractament pel que els farmacèutics catalans han demanat l’objecció de consciència, creiem que es fa des d’una perspectiva moralista i adoctrinadora que, un cop més, afecta a la vida i als drets de les dones en primera instància. I, per això, demanem al Departament de Salut i al Col·legi de Farmacèutics que facin el possible perquè aquests fets no es puguin produir a Catalunya.
  4. La píndola postcoital és un producte sanitari que ha demostrat la seva eficàcia i acceptació, completament integrat dins el nostre sistema públic. I cal tornar a aclarir, un cop més, que la píndola postcoital és un MÈTODE ANTICONCEPTIU D’URGÈNCIA i no pas un mètode avortiu. Aquest fet és reconegut per tota la comunitat científica mundial i l’Organització Mundial de la Salut. Per tant, ni en la dispensació ni en la presa es fomenta o es produeix cap tipus d’avortament.
  5. Segons informacions aparegudes avui, hi ha 14 farmàcies a Catalunya que al·leguen raons de consciència per no dispensar aquest tractament. Si finalment és així exigirem el nostre dret com a usuaris i usuàries a saber quines són i on estan aquestes farmàcies i també exercirem el nostre dret a animar a la ciutadania a que en faci boicot.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb Sílvia Aldavert 663917170

 

Baixeu-vos la nota de premsa en pdf 

Quant a l'autor

admin administrator

Deixeu una resposta

one + 2 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.