Pel dret al propi cos | Solidaritat amb les Irlandeses

Pel dret al propi cos | Solidaritat amb les Irlandeses

El pròxim 25 de maig Irlanda sotmetrà a referèndum la reforma de l’avortament. Amb la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït anirem al Consulat Irlandès a fer entrega duna carta mostrant la nostra solidaritat.

Descarrega carta en PDF

Adreçat al Cònsul Honorari, el Sr. Enrique Cucurella,

Gran Via
Carlos III 94
08028 Barcelona

 

La Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït es va crear l’any 2007 i està formada per dones a títol individual i per grups del moviment feminista en complicitat amb altres moviments socials – col·lectius, partits, sindicats, organitzacions professionals etc.

Des d’aleshores, hem lluitat perquè els Drets Sexuals i Reproductius siguin garantits a Catalunya i arreu del món. La lluita i solidaritat internacionalista pel dret al propi cos i la garantia per aconseguir l’accés a l’avortament lliure i gratuït ha estat la nostra raó de ser. I per aquest motiu volem deixar constància públicament i, també, de forma institucional, el nostre suport a les dones irlandeses i a la campanya que han llençat TOGETHER FOR YES https://www.togetherforyes.ie/ que és la plataforma que engloba a totes les organitzacions de la societat civil irlandesa que estan duent a terme la mobilització perquè guanyi el SÍ al referèndum pel canvi en la legislació sobre l’avortament a Irlanda.

Tenint en compte que actualment Irlanda té una de les legislacions més restrictives del món vulnerant així els drets fonamentals de les dones aquest moviment ha sorgit per promoure l’elecció i el canvi. El seu objectiu és aconseguir un gran suport al referèndum per tal de derogar la 8a Esmena de la Constitució del Parlament Irlandès; pressionar per a que l’Assemblea d’Irlanda del Nord introdueixi una extensa legislació sobre l’avortament i garantir la salut i els drets de les dones segons les normes internacionals dels drets humans.

Des de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït de Catalunya, durant aquests anys hem acumulat una trajectòria d’adhesions de diverses institucions i col·lectius, en forma de mocions, resolucions i manifestos. Ara, més que mai, creiem que cal continuar enfortint les xarxes de suport entre col·lectius i, per això, volem deixar per escrit el nostre suport al SÍ del referèndum que es celebrarà a Irlanda el proper 25 de maig i a la campanya TOGETHER FOR YES.

Així doncs, us demanem que feu arribar el nostre suport a les instàncies oficials que siguin pertinents perquè tinguin present la necessitat imprescindible de treballar en favor de la garantia dels drets fonamentals de les dones.

 

Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït
dretalpropicos.wordpress.com
dretalpropicos@gmail.com
16 de maig del 2018

Quant a l'autor

L'Associació administrator