Ofensiva ultraconservadora contra els drets sexuals i reproductius, via «Público»

Ofensiva ultraconservadora contra els drets sexuals i reproductius, via «Público»

El Diari Público, amb un article de Marisa Kohan, es feia ressò el passat 17 de gener de la pressió que exerceixen els grups ultraconservadors, tant en l’àmbit nacional com en les institucions internacionals, i la falta de fons i voluntat política respecte als drets sexuals i reproductius. Tal com avança el diari, aquesta situació podria provocar un retrocés dels drets de les dones aconseguits en les últimes dècades.

Kohan apunta la necessitat de mirar més enllà dels grups tradicionals lligats a l’església com l’Opus Dei o els Legionaris de Crist quan fem referència als grups ultraconservadors. Segons la periodista avui dia «prenen forma d’associacions de la societat civil, que enarboren la bandera dels drets i capten adeptes a través de campanyes i màrqueting agressiu com les millors agències de publicitat». Des de Calala afegeixen que «utilitzen diverses formes de pressió, infiltrar-se a partits polítics, emprendre accions judicials per a desgastar organitzacions, manipular dades o falsificar fets».

Des de l’Associació de Planificació Familiar, a través de la Coordinadora Sílvia Adalvert, vam afegir com hem pogut comprovar els darrers anys el canvi radical en la forma d’actuar d’aquests grups. Adalvert considera que la seva nova estratègia passa per «acabar amb els fons destinats als drets sexuals i reproductius, concretament a l’avortament», tal com ja hem pogut comprovar amb la coneguda Llei Mordassa (Gag Rule) als Estats Units.

Un retorcés dels Drets Sexuals i Reproductius, com assenyala Kohan, comportaria un impacte brutal a la vida de les dones. És per aquest motiu que des de l’Associació de Planificació Familiar alertem de la pèrdua d’espais de participació i d’incidència política que les dones i les organitzacions que defensen els nostres drets estem perdent. Cal garantir que els drets sexuals i reproductius siguin coneguts i accessibles per a totes les dones.

Llegir notícia sencera. 

Quant a l'autor

L'Associació administrator

1 comment so far

Coneixes els teus drets sexuals i reproductius?, via «Público»Publicat al10:13 am - abr. 16, 2018

[…] Kohan, periodista del diari Público, després de l’article referent a l’ofensiva ultraconservadora contra els drets sexuals i reproductius, publica un nou article sobre la manca de coneixement d’aquests drets i les dificultats per […]

S'han tancat els comentaris.