Nota de premsa #AgendesSexuals

Nota de premsa #AgendesSexuals

Avui finalitza la Comissió sobre la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) celebrada a Nova York, en el marc de Nacions Unides, i que significava el 20è aniversari de la IV Conferència Mundial sobre la Dona de Beijing.  Avui s’acaba i estem decepcionades, enormement preocupades per com s’han silenciat la veus de les dones en aquest esdeveniment fonamental de les dones i per a les dones. Així ho han denunciat més de 1.000 organitzacions d’arreu del món i, així, ho fem nosaltres per no deixar caure en l’oblit l’essència de la declaració del 95, liderada per la participació social en favor dels drets de les dones i les nenes.

 

L’any passat, va fer 20 anys de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament del Caire (CIPD), on es va gestar el reconeixement dels Drets dexuals i Reproductius (DSiR) i que va culminar a la IV Conferència Mundial sobre la Dona de Beijing. Aquest any celebrem, o planyem, el Beijing +20 i ens trobem en plena elaboració de l’Agenda de Desenvolupament Post 2015. La nova fórmula per redefinir prioritats en matèria de població i desenvolupament a nivell mundial un cop finalitzat el termini de compliment del Objectius del Mil·lenni, que ja van significar una rebaixa important dels acords de Beijing i del Caire però que, així i tot, han quedat lluny d’assolir-se, sobretot pel que fa als DSiR i drets de les dones.

 

Els Drets Sexuals i Reproductius en les agendes de desenvolupament que es perfilen a nivell internacional van perdent cada vegada més pes. I el mateix està passant en les agendes estatals, nacionals i locals dels diferents països, especialment europeus, on sota l’argument de la crisi econòmica, s’estan duent a terme seriosos programes d’ajust estructural que reverteixen en la pèrdua de drets bàsics com la salut o l’educació, amb especial impacte en la vida de les dones i dels col·lectius LGTBI.

 

I avui, 20 anys després, l’onada de moviments ultraconservadors guanya terreny arreu del món, no només frenant les agendes futures en favor dels drets sinó obligant a tornar enrere per fer caure aquells que ja estaven consolidats. Per al cas concret de l’Estat espanyol això s’agreuja amb lleis cada vegada més conservadores en matèria de DSiR. Amb aquest panorama, es presenta un enorme desafiament per als moviments socials de defensa de drets humans i els relacionats a temes de desenvolupament, tant a nivell local com global.

 

En aquest context, les entitats Creación Positiva, Cooperacció i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB), ens hem unit per iniciar un projecte que pugui contrarestar aquests passos enrere i que aconsegueixi dibuixar unes perspectives de futur positives i basades en l’empoderament i la participació dels agents socials i polítics directament relacionats.

 

El projecte Drets Sexuals i Reproductius a l’Agenda Global i a l’Agenda de Catalunya  vol donar veu al teixit social que existeix a Catalunya; divers, molt actiu i que toca d’una o altra manera els principals temes que s’estan tractant en els espais de presa de decisió internacional: dones, salut i DSiR. A la vegada, es realitzarà el mateix procediment  amb altres agents de canvi importants de Catalunya, com són els agents governamentals o el personal que conforma els equips tècnics de les diferents Administracions Públiques.

 

El projecte vol acabar amb la desconnexió de les agendes locals i globals afavorint la generació d’oportunitats a l’hora d’establir aliances per dur a terme accions de mobilització ciutadana i incidència política conjunta sobre Drets Sexuals i Reproductius.

Fa més de 20 anys que treballem, reivindiquem i defensem els drets de les persones i amb aquest projecte, es volen crear les condicions per una participació conscient i activa en l’agenda global de desenvolupament dels principals actors socials i governamentals de Catalunya.

Us animem a que visiteu el blog Agendes dels Drets Sexuals i Reproductius que hem creat per fer el seguiment del projecte i dels esdeveniments internacionals i locals que es duguin a terme en aquesta matèria, a que en feu difusió i, sobretot, a que participeu d’aquesta iniciativa que pretén ser una mica de totes i tots.

Perquè no haguem d’entonar el FA 20 ANYS QUE TENÍEM 20 ANYS!

Per a més informació podeu trucar a Montse Pineda 629 98 83 94 o a Sílvia Aldavert 663 91 71 70

 

 

 

 

 

Quant a l'autor

admin administrator

2 comments so far

PatriciaPublicat al8:33 pm - abr. 26, 2022

Hola, yo tengo 41 años y he hecho el proceso de gestación subrogada con mis óvulos hace 2 años . Soy la madre más feliz del mundo! En España es complicado con la maternidad subrogada ..tuve que ir a La clínica de Ucrania, Feskov para hacerlo ahí, pero gracias a los doctores y abogados que llevaban todo el proceso. Y no tuve ningunas problemas para regresar a España con mi hija.

Deixeu una resposta

seven − three =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.