NOTA CONCLUSIONS JORNADA IVE JOVES

NOTA CONCLUSIONS JORNADA IVE JOVES

Expertes consideren que no està garantit plenament l’accés a la interrupció voluntària de l’embaràs per part de joves i adolescents a Catalunya.

  • La manca d’informació i de serveis específics per joves en aquest àmbit, l’estigma que encara arrossega l’avortament i la darrera reforma que obliga a les menors a notificar-ho als progenitors, els principals obstacles assenyalats.
  • A Catalunya es van produir el 2014, 5.674 IVE entre noies menors de 25 anys (2.044 menors de 19).
  • La IVE en la població jove està molt condicionada pels factors socioeconòmics segons es mostren les dades per barris i districtes a Barcelona.

Aquestes ha estat una de les principals conclusions de la jornada de discussió sobre el dret a l’accés a la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) per joves i adolescents organitzada per l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya  i Balears (APFCIB) i el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS) i que ha convocat a una seixantena de persones expertes provinents d’administracions, dispositius sanitaris o entitats, interessades en debatre sobre la qüestió a l’Espai Fontana de Barcelona.

Nota conclusions jornada IVE joves

Quant a l'autor

admin administrator

Deixeu una resposta

7 − seven =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.