Les ONG deploren les promeses “buides” del Govern contra la Sida i exigeixen polítiques immediates

Les ONG deploren les promeses “buides” del Govern contra la Sida i exigeixen polítiques immediates

La Plataforma Unitària ONG-Sida de Catalunya, coneguda com a Comitè 1r de Desembre, ha lamentat aquest dilluns les promeses “banals i buides” del Govern en la lluita contra la Sida, i ha exigit polítiques immediates per potenciar les mesures de prevenció i suport als malalts i a les seves famílies.

“Deixin d’enganyar amb falsos compromisos i posin-se a treballar de veritat. Estem farts”, ha sentenciat la presidenta de la plataforma, Montserrat Pineda, en l’acte institucional del Dia Mundial de la Sida, que ha arrencat amb el desplegament d’un tapís memorial a les façanes de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, tots dos brodats per familiars de víctimes d’aquesta malaltia.

Amb un discurs molt crític amb el treball de les administracions catalanes, Pineda ha acusat la Generalitat de prioritzar els “criteris econòmics per adjudicar contractes públics al voltant de la lluita contra la Sida i menyspreant la qualitat que ofereixen les entitats” del sector. “Si seguim així, el teixit associatiu desapareixerà perquè les entitats ja no poden sostenir-se sense recursos”, ha alertat, i ha criticat que el Govern porti un any de retard en els pagaments a les entitats.

Segons ha afegit, les polítiques de prevenció són inexistents i l’atenció directa a les persones que viuen amb el VIH està cada vegada més devaluada: “Les polítiques són a data d’avui incapaces de donar una resposta efectiva a la complexitat de la Sida a Catalunya”. També ha lamentat que l’acord per fer front al VIH i contra l’estigma relacionat, aprovat per unanimitat al Parlament el 6 de març, hagi quedat “en paper mullat i no s’estigui desplegant”, i ha advertit que aquesta situació està portant a les entitats al col·lapse i als malalts a l’abandó.

Impagaments de l’Estat

La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha lamentat les “dificultats que estan passant les entitats socials”, a causa de la manca de recursos econòmics, i ho ha atribuït als impagaments de l’Estat i a la falta de liquiditat de la Generalitat. Ha emplaçat a les entitats a una reunió per abordar la situació, i ha recordat que aquest any ha estat “especialment positiu” per al sector, tenint en compte l’aprovació de l’Acord Nacional i de la Llei contra l’homofòbia, pionera a l’Estat.

Per la seva banda, el responsable de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha lamentat que les entitats critiquin el sistema de contractació pública: “No som una empresa de subhastes i la nostra prioritat és el benestar de les persones. Seiem a parlar”. Pineda li ha retret que la Diputació de Barcelona hagi optat per adjudicar el programa contra la Sida a les escoles a l’empresa que ha presentat una oferta més barata i no a les entitats del sector.

 

Anar a la font

Quant a l'autor

admin administrator

3 comments so far

MirabelaPublicat al4:57 pm - nov. 8, 2021

Hola a todos , me gustaría contar mi historia a lo mejor será útil para alguien .tengo 38 años , después de muchos intentos fallidos de quedarme embarazada decidí hacer una FIV , pero por desgracia tuve el aborto espontáneo y no hay nada peor que perder el bebé que está dentro de tu cuerpo. Durante mucho tiempo mi marido y yo teníamos el estado de depresión …nuestros amigos nos han recomendado el centro de reproduccion asistida de Feskov en Ucrania para hacer gestación subrogada ..en España es illegal , pero ahí no . El banco de semen ha mandado nuestras muestras a Ucrania y ellos han confirmado que podemos empezar el proceso de subrogación ! Gracias a todo equipo médico de España e Ucrania , a los abogados y nuestra gestante ! Nos han ayudado muchísimo lograr nuestro sueño !! Tenemos hija sana de 2 años ! Y somos más felices del mundo !

MonicaPublicat al11:55 am - des. 24, 2021

Hola a todos. Lo primero que quiero hacer es mandar todo mi ánimo a todas parejas que quieren tener hijos y no pueden por problemas de salud. Yo he sido mama gracia al método de la ovodonacion y soy muy feliz . Conseguí serlo con una clínica ucraniana (de Feskov) u se que ahora mismo están ofreciendo programas muy variados y nuevas técnicas para conseguir lo que todo buscamos -el bebé sano . Estoy feliz con todo lo que tengo, con lo que me ayudaron a conseguir y se lo debo a ellos ! Todo camino que hay que hacer para tener el bebé sano merece la pena y más …!

Deixeu una resposta

18 + four =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.