La Taula per a la Salut Sexual i Reproductiva elabora un mapa de recursos del conjunt de la ciutat

La Taula per a la Salut Sexual i Reproductiva elabora un mapa de recursos del conjunt de la ciutat

La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, ha presidit la reunió de la Taula per a la Salut Sexual i Reproductiva, que ha aprovat formalment el seu pla de treball, després d’haver elaborat un Mapa d’Actius que recull totes les actuacions que es duen a terme a la ciutat en aquesta matèria, independentment del seu abast o titularitat. A la trobada de la Taula hi ha participat també la Regidoria de cicle de vida, feminismes i LGTBI.

La Taula per a la Salut Sexual i Reproductiva és l’instrument de què es va dotar la Mesura de Govern per promoure la Salut Sexual i Reproductiva a la ciutat de Barcelona, aprovada el juliol de 2014, per garantir la participació i la coordinació de tots els actors implicats en el seu procés d’implementació i desenvolupament. La Taula està formada per institucions i per les entitats socials que intervenen en aquest àmbit, des d’una mirada transversal. En els darrers mesos han estat treballant en estratègies i plans comuns que permetin introduir millores en relació a la salut sexual i reproductiva a la ciutat.

El Mapa d’Actius de Barcelona elaborat per la Taula aglutina totes les actuacions que constitueixen la resposta que la ciutat ofereix per millorar la salut sexual i reproductiva de la seva ciutadania. Avançar en la diagnosi és el que permetrà veure els buits que hi ha, avançar en noves intervencions i ordenar les que ja tenim en marxa. El Mapa d’Actius actualment està conformat per 184 actuacions.

La comissionada de Salut, ha destacat que “el coneixement compartit dels projectes que es duen a terme a la ciutat permetrà conèixer la dimensió, cobertura i distribució de les accions i també avançar conjuntament en sistemes d’avaluació per mesurar-ne el seu impacte. Això facilitarà enfocar les prioritats allà on encara no hi ha efectius o convé reforçar-los”. La mesura s’emmarca en l’Àrea de Drets Socials, “cosa que ha de contribuir a la transversalitat de les actuacions que se’n desprenguin i a introduir la perspectiva dels drets en les intervencions públiques en matèria de salut sexual i reproductiva”, ha afirmat Tarafa. “La mesura també és una oportunitat per crear aliances entre institucions i entitats que permetin abordar les situacions complexes i avançar en els drets sexuals i reproductius”, ha afegit.

La comissionada de Salut s’ha compromès a promoure la participació del major nombre d’actors implicats en l’àmbit d’intervenció de la mesura per tal de generar la confluència de les intervencions i multiplicar-ne els efectes; a estudiar una redefinició de la línia de finançament de projectes de l’àmbit per tal de vincular-lo a les línies d’actuació i a la sostenibilitat del sistema, així com a identificar les dificultats en el procés d’implementació per tal de reorientar la mesura i poder-la desenvolupar al màxim de les seves potencialitats.

Quant a l'autor

admin administrator

2 comments so far

AliciaPublicat al6:17 pm - oct. 5, 2020

En mi juicio es muy bueno que las tecnologías están cambiando muy rápidamente y hoy en día podemos ser padres incluso si la mujer tiene una enfermedad que no la deja quedarse embarazada , como en mi caso.
Pero la gestación subrogada no está permitida en todos los países, incluso España. Por eso mi marido y yo optamos por Ucrania. Ahí eso está legal y es muy importante que hay lugares donde están listos para ayudarte . En cuando se termine la pandemia y abren las fronteras , nos vamos ahí a la clínica de reproducción asistida , bien recomendad por nuestros amigos . Espero que pronto logremos nuestro sueño y podamos ser padres. Para nosotros sin hijos es muy difícil tener la felicidad perfecta ..

AliciaPublicat al8:07 pm - oct. 31, 2020

El centro que hemos elegido…se llama Feskov…aqui dejo su pagina web…a lo mejor ayuden a lograr el sueño de otras parejas (https://maternidad-subrogada-centro.es)

Deixeu una resposta

eight − 4 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.