És masclista “Merlí”?

És masclista “Merlí”?

És masclista Merlí? Sota una suposada mirada moderna i crítica de les relacions afectives i sexuals s’amaguen els estereotips de sempre sobre el gènere? Com llegeixen la sèrie els i les joves de Catalunya i quines conseqüències té? És exagerat dir que el masclisme de determinats continguts audiovisuals, sobretot en productes juvenils, és l’embrió de les violències masclistes que pateix la nostra societat? Es poden elaborar continguts audiovisuals d’èxit adreçats a joves i, alhora, no caure en el masclisme? I quin paper hi juguen els mitjans de comunicació?

Aquestes i d’altres qüestions relacionades seran objecte de debat al CJAS, Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat, de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB) que organitza la xerrada “El masclisme a Merli” el proper dijous 24 de novembre a les 14.30h. Al debat hi participaran com a ponents Andreu Ballús, Sociòleg, filòleg i investigador al Departament de Filosofia de la UAB i Irina Cruz, Comunicadora audiovisual i doctoranda en cinema contemporani amb visió de gènere a la UB. Ambdues són col·laboradores de la web zena.cat. I entre l’audiència hi seran un grup de professionals que treballen amb joves i sexualitat.

La sèrie “Merlí” ha estat molt ben rebuda i és tot un èxit d’audiència, per alguns la sèrie dignifica el món de l’ensenyament, i en particular el de la filosofia, però això pot amagar alguns aspectes negatius sobre els que caldrà reflexionar.

Quant a l'autor

L'Associació administrator

2 comments so far

ManuelaPublicat al1:58 pm - ag. 19, 2021

En día de hoy las tecnologías crecen y desarrollan . Hay muchas opciones de ser padres. Por supuesto, la gestación subrogada es un proceso costoso , pero nosotros hemos encontrado la clínica perfecta para nosotros. Es el centro de Feskov, Ucrania. Hemos contratado el paquete Delux, que incluía todos los gastos médicos , gestante , abogados, transfer , traductores, alojamiento , etc . Bien que no había ningún problema regresar a España con nuestro hijo. Nos han garantizado todos los riesgos y la verdad que el proceso jurídico era bastante fácil y rápido . Nuestro hijo tiene 14 meses. Gracias a todo equipo del centro de Feskov!

Deixeu una resposta

fifteen − five =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.