«Atles de l’Anticoncepció 2018»: els estats europeus no permeten als ciutadans planificar les seves vides
Els 46 països investigats han de fer més esforços en proporcionar informació completa i reemborsament per a l’anticoncepció
L’embaràs no desitjat és una càrrega evitable per als estats europeus
BRUSSEL·LES, 11 d’abril de 2018 – L’accés a l’anticoncepció hauria de ser una preocupació clau dels governs en el procés d’apoderament dels ciutadans en la planificació de les seves pròpies vides. Tanmateix, des de l’«Atlas de l’Anticoncepció» podem concloure que, tenint en compte l’anàlisi realitzat a diferents països europeus, caldria que dediquessin molts més esforços en garantir i/o millorar l’accés a l’anticoncepció. L’anàlisi realitzat mostra com, per a molts països europeus, garantir el dret a decidir sobre les pròpies vides dels ciutadans no és una prioritat. En la seva segona edició, l’Atles fa un seguiment de les polítiques governamentals sobre l’accés als mètodes anticonceptius, l’assessorament en planificació familiar i la informació en línea referent a l’anticoncepció als 46 estats europeus.
Escala de rendiment
L’Atlas estratifica els països per color segons el seu rendiment: verd, verd clar, groc, taronja, vermell. La categoria vermella, que indica un rendiment molt deficient, conté 14 països, més que cap dels altres grups.
Bèlgica, França i el Regne Unit són els millors dels 46 països enquestats. Un factor important que estableix aquests estats separats són esquemes de reemborsament generals que cobreixen una varietat de subministraments anticonceptius, inclosos els LARC. Tenen polítiques addicionals per millorar l’accés a la contracepció per a joves i grups vulnerables, com ara dones amb baixos ingressos.
Sobre l’Atles
L’Atles ha estat elaborat pel European Parliamentary Forum on Population & Development (FPF) en col·laboració amb el Third-i, de la mà d’experts en salut i drets sexuals i reproductius que s’han fet càrrec de la metodologia.
Quant a l'autor