El Dpt. de Salut es copromet en contra de la llei d’avortament

El Dpt. de Salut es copromet en contra de la llei d’avortament

La Xarxa de Dones per la Salut va celebrar ahir el 28 de maig, Dia Internacional de la Salut de les Dones, amb un acte que va definir un front comú en contra de l’aprovació de l’Avantprojecte de la LEY ORGÁNICA PARA LA PROTECCIÓN DE LA VIDA DEL CONCEBIDO Y DE LOS DERECHOS DE LA MUJER EMBARAZADA del Govern del PP.

En aquest acte hi van participar, com a Fila 0, membres de la Societat Catalana de Sexologia, la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, la Societat Catalana de Contracepció, el Col•legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Fòrum Català d’Atenció Primària, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, l’Associació Catalana de Llevadores, l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l’Embaràs, l’Associació de Dones Juristes, la Federació de Sanitat de CCOO, la Campanya pel Dret a l’Avortament i representants dels grups polítics de CiU, d’ERC, del PSC i d’ICV-EUiA. Tots aquests grups van deixar clar el seu posicionament en contra de la reforma i van demanar al Govern de Catalunya que adoptés les mesures necessàries per a que no tiri endavant i, en cas que sigui així, que es posin tots els mitjans possibles per a la protecció del dret de les dones a decidir sobre el propi cos i a garantir el dret d’exercir i la seguretat de les persones professionals.

El Dr. Francesc Sancho i Serena, Secretaria de Participació Local i Social en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va manifestar el compromís del Govern català per fer front a aquesta Contrareforma i per definir els canals d’accés a la interrupció de l’embaràs per a les dones i per a la pràctica segura i de qualitat dels i les professionals. Malgrat tot, va deixar clar que encara no hi havia cap circuit dissenyat perquè s’estava esperant saber com acaba tot el procés i a quin text legislatiu definitiu s’haurà de respondre.

Els representants que van parlar a la Fila 0 van fer diverses demandes directes al Govern de Catalunya entre les quals estava la pressió que pot exercir al Consell Interterritorial, la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat i la necessitat immediata de dissenyar un circuit que pugui garantir l’accés de les dones a aquesta prestació sanitària i la seguretat dels i les professionals.

Aquest acte, ha marcat un abans i un després, perquè va permetre traslladar al Govern de Catalunya el rebuig frontal de la societat civil, la societat científica i representants polítics davant de la possible aprovació d’aquesta llei. Es van aconseguir compromisos imprescindibles que s’hauran d’assumir des del Departament de Salut i, a la vegada, va ser el punt de partida per establir ponts de diàleg i sinergies, que ara són imprescindibles, entre el món sanitari, el moviment feminista i les institucions i representants polítiques per tal de fer front a una ofensiva moralista i irresponsable que torna a posar en joc els drets, la salut i la vida de les dones.

Perquè les lleis han de garantir drets i no abolir-los, perquè les lleis han de protegir a les persones i no posar en risc la seva vida; volem dret a decidir, dret a decidir-ho tot.

Per a més informació, podeu contactar amb
Sílvia Aldavert al 663 917 170, Carme Catalán al 616 938 162 o Montse Pineda 629 988 394

Quant a l'autor

admin administrator

2 comments so far

MartaPublicat al2:53 pm - set. 10, 2021

En día de hoy las tecnologías crecen y desarrollan . Hay muchas opciones de ser padres. Por supuesto, la gestación subrogada es un proceso costoso , pero nosotros hemos encontrado la clínica perfecta para nosotros. Es el centro de Feskov, Ucrania. Hemos contratado el paquete Delux, que incluía todos los gastos médicos , gestante , abogados, transfer , traductores, alojamiento , etc . Bien que no había ningún problema regresar a España con nuestro hijo. Nos han garantizado todos los riesgos y la verdad que el proceso jurídico era bastante fácil y rápido . Nuestro hijo tiene 14 meses. Gracias a todo equipo del centro de Feskov!

Deixeu una resposta

18 − 9 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.