L’Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva celebra el seu desè aniversari

L’Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva celebra el seu desè aniversari

L’Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva, ha celebrat avui el desè aniversari de la seva creació amb una conferència del director del Fòrum Parlamentari Europeu pels Drets Sexuals i Reproductius, Neil Datta, i una taula rodona en què han participat diputats i diputades que formen part de l’intergrup o n’han format part al llarg d’aquests deu anys.

Marta Ribas (CatECP), coordinadora de l’Intergrup,  ha explicat que coincidint amb aquest aniversari l’intergrup presentarà una sol·licitud a la Mesa perquè passi a denominar-se formalment Intergrup de Drets Sexuals i Reproductius, per adequar-ne així el nom “als objectius de treball i als de l’Agenda 2030, i als nous reptes de futur”.

En la seva conferència, Datta ha presentat el llibre ‘Restaurar l’ordre natural’, que ofereix una visió dels moviments que els extremistes religiosos han fet per mobilitzar les societats europees contra els drets humans en matèria de sexualitat i reproducció.

La jornada ha continuat amb la taula rodona, en què han participat els diputats Martín Eusebio Barra (Cs), Aurora Madaula (JxCat), Jenn Díaz (ERC) i Natàlia Sànchez (CUP) i les exdiputades Núria Segú (PSC) i Laia Ortiz (CatECP) i ha moderat la coordinadora de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, Sílvia Aldavert.

Aquest intergrup es va crear l’any 2009 a petició de tots els grups parlamentaris de la vuitena legislatura, i actualment l’integren, a més de Ribas, Barra, Madaula i Díaz, Beatriz Silva (PSC-Units) i Maria Sirvent (CUP).

Els intergrups tenen per objectiu impulsar estudis i moviments de recerca i renovació ideològica i social, sensibilitzar de situacions de persones o grups que requereixen una protecció especial i promoure les relacions de solidaritat i amistat amb altres pobles, països i cultures. Els integren un diputat de cada grup parlamentari, encapçalats per un coordinador, i en els treballs hi poden participar especialistes, tècnics o membres d’entitats ciutadanes. Els intergrups, com el de Salut Reproductiva, han impulsat, per mitjà dels grups parlamentaris, diverses declaracions, resolucions o mocions sobre les matèries de què tracten.

 

Via parlament.cat

Quant a l'autor

L'Associació administrator