Delegació de dones catalanes participa a la CSW60 de Nacions Unides organitzant un acte per promoure els Drets de les dones i els Drets Sexuals i Reproductius a les agendes globals i locals

Delegació de dones catalanes participa a la CSW60 de Nacions Unides organitzant un acte per promoure els Drets de les dones i els Drets Sexuals i Reproductius a les agendes globals i locals

El proper dilluns 14 de març, s’inicia el 60è període de Sessions de la Comissió Jurídica i Social de la Dona (CSW) convocada anualment per Nacions Unides a la seva seu de Nova York. El Consell Nacional de Dones de CatalunyaCooperacció, Creación Positiva i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. amb una representació de dones que han format part del projecteEls Drets Sexuals i Reproductius a l’Agenda Global i l’Agenda de Catalunya i Barcelona i juntament amb membres de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona participarem en aquesta edició.

La CSW és un òrgan mundial de formulació de polítiques dedicat exclusivament a la promoció de la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones. Cada any, es reuneixen representants dels Estats Membres, entitats de les Nacions Unides i organitzacions no governamentals reconegudes com a entitats consultives pel Consell Econòmic i Social a fi de celebrar el període de sessions anual de la Comissió. Serà  una oportunitat per examinar els progressos i polítiques en la consecució de la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones, determinar els reptes, establir estàndards i normes internacionals. Així mateix, el període de sessions és una important oportunitat perquè responsables polítics, defensors i defensores dels drets de les dones, investigadores, investigadors i activistes intercanviïn opinions i concebin estratègies, es mobilitzin i planifiquin noves iniciatives i mesures en favor de la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones.

Aquest any, el 60è període de sessions de la Comissió, que es celebrarà del 14 al 24 de març, té com a tema prioritaril’apoderament de la dona i el seu vincle amb el desenvolupament sostenible; absolutament relacionat amb la recent aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible com a Agenda Global fins al 2030. A la vegada, com a tema de revisió, s’incloul’eliminació i la prevenció de totes les formes de violència contra les dones i les nenes. Esperem que aquesta edició de la CSW es desmarqui de l’ambigüitat que es va viure l’any anterior i avanci en els seus compromisos irreversibles per a l’exercici dels drets humans de les dones arreu del món.

La participació de Cooperacció, Creación Positiva i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears a l’acte coorganitzat alFòrum de les ONGs de la CSW60  sorgeix com a resultat del treball que les 3 organitzacions catalanes han estat duent a terme l’últim any i que té com a punt culminant la participació en aquest espai de decisió multilateral on es visibilitzarà la implicació de la societat civil catalana en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En concret, en la necessitat d’incidir en els drets fonamentals de les dones que són l’única garantia per aconseguir el seu apoderament i acabar amb totes les formes de violència masclista.

Així doncs, la celebració d’aquest acte, que es celebrarà el 14 de març a les 12:30h al Thai Cultural Center de NY,  ja és considerada un èxit per diverses raons donat que és la primera vegada que, des de Catalunya, s’organitza un esdeveniment d’aquesta magnitud i en aquest espai.

A més a més,  al llarg de la setmana hem elaborat una agenda  de reunions amb les principals organitzacions internacionals de dones i de defensa dels Drets Sexuals i Reproductius que treballen a l’esfera de Nacions Unides i dels drets de les dones, amb la voluntat d’iniciar un treball conjunt, igual que amb Institucions com el mateix Fons de Població Mundial de Nacions Unides.

NP Delegació dones catalanes CSW60 Nacions Unides

Quant a l'autor

L'Associació administrator

2 comments so far

UrsulaPublicat al1:55 pm - maig 24, 2022

En día de hoy las tecnologías crecen y desarrollan . Hay muchas opciones de ser padres. Por supuesto, la gestación subrogada es un proceso costoso , pero nosotros hemos encontrado la clínica perfecta para nosotros. Es el centro de Feskov, Ucrania. Hemos contratado el paquete Delux, que incluía todos los gastos médicos , gestante , abogados, transfer , traductores, alojamiento , etc . Bien que no había ningún problema regresar a España con nuestro hijo. Nos han garantizado todos los riesgos y la verdad que el proceso jurídico era bastante fácil y rápido . Nuestro hijo tiene 14 meses. Gracias a todo equipo del centro de Feskov!!

Deixeu una resposta

three + 18 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.