Declaració Ministerial del Fòrum Polític d’Alt Nivell HLPF2018: compromisos sobre l’equitat de gènere

Declaració Ministerial del Fòrum Polític d’Alt Nivell HLPF2018: compromisos sobre l’equitat de gènere

Ahir finalitzà el Fòrum Polític d’Alt Nivell  a Nova York i s’aprovà la Declaració Ministerial sobre el desenvolupament sostenible de 2018: La transformació cap a societats sostenibles i resilients.

Destaquem el paràgraf 16 sobre l’equitat de gènere, on es fa palesa la necessitat d’incorporar de forma sistemàtica la perspectiva de gènere en la implementació de l’#Agenda2030 i on es reafirma el compromís d’assolir la plena realització dels drets humans de les dones i nenes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeu llegir el text complet en castellà ?Declaració Ministerial HLPF2018

Aquest paràgraf fou signat per  66 estats membres de les Nacions Unides, entre ells: Andorra, Argentina, Xile, Colòmbia, Costa Rica, República Dominicana, El Salvador, Guatemala, Hondures, Malta, Nova Zelanda, Panamà, Papua Nova Guinea, Filipinies, Polònia, República de Corea, Samoa, San Marino i els Estats Units.

Des de l’Associació de Planificació Familiar voldem recordar als països signants que l’equitat de gènere comença per garantir els drets sexuals i reproductius i la sobirania corporal de les dones i, per tant, el dret a l’avortament.  I aquí seguirem per recordar-vos-ho!

Les dones teixim una xarxa de sororitat internacionalista front les amenaces sistèmiques vers el nostre cos i les nostres vides. Si us comprometeu a espais com les Nacions Unides feu-ho realitat per a les dones de tots els territoris!

Quant a l'autor

L'Associació administrator