Connectar justícies

Des de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius volem compartir la necessitat urgent d’articular-nos, interseccionar-nos i vertebrar la resposta conjunta per a la justícia global i la transformació d’un món on valgui la pena viure.

Ens trobem enmig d’un encreuament de múltiples crisis en què les diferents estructures d’opressió incrementen, dia rere dia, la seva capacitat d’exercir violència contra la majoria dels cossos, les comunitats, els territoris, els recursos naturals i el planeta. El colonialisme, l’imperialisme, la supremacia blanca, el racisme, la misogínia, l’heteropatriarcat, el capitalisme fan que totes, tots, totis enfrontem enormes i múltiples desafiaments per poder viure vides que mereixin ser viscudes. Vides alliberades de tota mena d’opressions i violències. Vides viscudes des de la comunitat i des de la col·lectivitat.

Assistim a l’auge de l’extrema dreta i dels feixismes, que ens imposen impunement les seves agendes reaccionàries en l’àmbit social i les austericides en l’àmbit econòmic, que tanquen els ulls a propòsit davant la certesa de l’existència d’uns límits planetaris. Agendes de violència que destrueixen allò comú i allò col·lectiu. Els seus discursos i polítiques d’odi contra els Drets Sexuals i Reproductius de les dones i la població LGTBIQ+, els seus discursos ecofeixistes, les seves necro-polítiques migratòries sorgides del concepte racista ecobordering. Els seus eslògans sobre el gran reemplaçament demanant i exigint el control dels cossos de les dones i de la població LGTBIQ. Prohibint el dret a l’avortament, prohibint el dret a les diversitats sexuals, atacant les persones transgènere, les treballadores sexuals, les maternitats de les persones racialitzades i de les precaritzades.

Reclama acció, exigeix justícia.

Signa el manifest per una justícia climàtica feminista real.

Davant de l’actual crisi climàtica global on s’incrementen exponencialment els ecocidis i on s’identifica de forma clara que les estructures d’opressió que no permeten assolir la Justícia Sexual i Reproductiva són les mateixes que les que impedeixen assolir la Justícia Climàtica, denunciem que el capitalisme s’origina i es nodreix gràcies a la devaluació de la vida i la devaluació de la reproducció social. La lluita per la Justícia Sexual i Reproductiva és més necessària que mai, perquè només interconnectant-la amb la Justícia Climàtica podrem desmantellar tots els sistemes d’opressió i aconseguir l’alliberament col·lectiu.

El concepte polític feminista de reproducció de la vida i de reproducció social, és el concepte subversiu que confronta i posa fi al model econòmic neoliberal causant de la crisi climàtica.

Les defensores de la justícia global i dels drets humans hem de ser transformadores i interseccionals i vindicar la Justícia Sexual i Reproductiva com a imprescindible per assolir la Justícia Climàtica. Defensem aquesta interconnexió perquè sabem que, una sense l’altra, seran impossibles d’assolir

Fem una crida a l’acció als moviments socials en favor de la Justícia Global, dels Drets Humans i que treballen per a la Justícia Climàtica, per tal d’integrar a les seves agendes polítiques la lluita per la Justícia Sexual i Reproductiva. Fem-ho juntes. Triem ser subversives i confrontar els poders opressors de manera directa.

Tenim una certesa que ens fa ser responsables. No hi ha altre gest possible que connectar justícies, veure com s’entrecreuen, que tot està lligat, que ve del mateix lloc. Que tu que jo i el món ho podem tot.

Reclama acció, exigeix justícia

Signa el manifest per la Justícia Climàtica i la Justícia Sexual i Reproductiva

Assegurem el tractament confidencial d’aquesta informació, d’acord amb la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPDCP). En qualsevol moment podeu sol·licitar modificar les vostres dades o que aquestes siguin esborrades dels nostres arxius adreçant-vos a nosaltres per escrit a través del correu administracio@lassociacio.org.
Entitats adherides

ACAI, Afrofemkoop, Ardit, Associació Espai i Lleure – L’hora lliure, Associació Hèlia, Ca la Dona, Calala, Campanya pel dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, Candidatura d’Unitat Popular, Consell de la Joventut de Barcelona, CooperAcció, Dones amb Empenta, Dones Juristes, Entrepobles, Fruita amb Justícia Social, La Geganta Desperta, Novembre Feminista, Observatori Contra l’LGTBI-fòbia, Obsevatori del Deute en la Globalització, Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, Putas Indignadas, Putas Libertarias Raval, Quepo, Salut Mental Catalunya, SEXIT, Societat de Salut Pública de Catalunya i Balears, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, Xarxa de Dones per la Salut i Xarxa Feminista.

Ves al contingut