Coneixes els teus drets sexuals i reproductius?, via «Público»

Coneixes els teus drets sexuals i reproductius?, via «Público»

Des de l’Associació de Planificació Familiar desvetllàvem recentment els resultats d’una enquesta on asseguràvem que més del 80% de les dones de fins a 30 anys desconeixen que l’avortament és gratuït.

Marisa Kohan, periodista del diari Público, després de l’article referent a l’ofensiva ultraconservadora contra els drets sexuals i reproductius, publica un nou article sobre la manca de coneixement d’aquests drets i les dificultats per exercir-los. Prenent de referència els resultats de l’enquesta de l’Associació, Kohan assegura que el desconeixement no és qüestió d’atzar, sinó que respon a una clara voluntat de manternir-los en l’anonimat. Kohan apunta que la llei que recull aaquests drets, Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva, és àmpliament desconeguda i constantment vulnerada «a causa de la falta d’informació adequada i lliure d’estereotips per part de l’estat i la pressió dels grups ultraconservadors».

Actualment, la llei afirma que qualsevol dona pot «decidir interrompre el seu embaràs lliurement durant les primeres 14 setmanes. La interrupció és gratuïta i ha d’estar inclosa als de serveis comuns del sistema nacional de salut». Des de l’ACAI afirmen que des del nostres país tampoc es garantitza el poder exercir aquests drets de forma «lliure de pressions, discriminació i violència». La realitat és que existeix «una gran inequitat territorial […] les dificultats per accedir a l’avortament afecten de manera més desproporcionada a les dones empobrides que viuen en àrees rurals, que es veuen forçades a recórrer a procediments insegurs». ?‍♀️

Llegir notícia sencera

Quant a l'autor

L'Associació administrator