Davant d’un nou atac de l’extrema dreta

Comunicat de L’Associació

En relació amb la Proposta de resolució sobre la supressió de les subvencions, els ajuts i els contractes a L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius

Des de L’Associació Drets Sexuals i Reproductius volem mostrar públicament el nostre rebuig davant d’aquesta proposta de resolució que ataca de manera directa a la nostra entitat i exigeix l’eliminació del programa Coeduca’t com a mesures per abolir l’educació sexual integral, entre d’altres. Reafirmem, un cop més, la necessitat de  confrontar el fonamentalisme que, malauradament, ja és dins de les nostres institucions.

Fa temps que venim denunciant i visibilitzant l’estratègia transnacional dels agents i partits d’extrema dreta que tenen com a objectiu imposar-nos les seves agendes reaccionàries i construir un sistema d’impunitat per a les violacions de Drets Humans, començant pels Drets Sexuals i Reproductius i l’erradicació de les seves defensores.

Però aquesta és la primera vegada que ho vivim al Parlament de Catalunya, que es fa efectiu un atac directe i s’utilitzen les eines parlamentàries i democràtiques per assetjar a la nostra entitat específicament per ser una defensora referent dels Drets Sexuals i Reproductius. La persecució viscuda a  L’Associació i les seves membres durant aquesta legislatura està sent desmesurada en les intervencions parlamentàries, les preguntes de control, les mocions i propostes de resolució, entre d’altres. Forma part de la seva lògica autoritarista  que ve a debilitar a la societat civil organitzada igual que a les nostres institucions, debilita al Parlament de Catalunya i debilita, també, la tasca dels parlamentaris i parlamentàries. Suposa un atac directe als Drets Humans del conjunt de la població i, en definitiva, a les democràcies.

En aquest moment tan transcendent per al nostre país volem reiterar que, des de L’Associació, plantem cara al feixisme. Per aquelles que no ens coneguin els hi recordarem que venim de la clandestinitat imposada pel franquisme i som hereves d’una lluita antifeixista que portem a l’ADN. Més de 40 anys d’aquest llegat no s’acabaran ara davant dels que son els successors  de de la dictadura . Per aquelles que no ens coneguin, també els explicarem que L’Associació acompanya a més de 10 mil persones cada any (vagin fent números) davant de moments claus per prendre decisions sobre la seva vida i salut sexual i reproductiva, les acompanya des del respecte, l’empatia i la garantia dels seus drets fonamentals. Així acompanyem, també, a les conegudes d’aquests que ens volen sotmeses i el·liminades.

Seguim aquí, després de tantes generacions perquè la voluntat de transformació per assolir una societat més justa i equitativa és el motor que ens fa crèixer. Perquè creiem que posar la vida de les persones al centre és el pilar que sostindrà les comunitats del futur que volem construir. I, evidentment, tot això haurà de passar per la garantia efectiva dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones i de les persones LGTBIQ+ perquè aquesta vida valgui la pena ser viscuda.

Insistim, una vegada més, en assenyalar que l’educació sexual integral és un dret humà reconegut per NNUU. Totes les persones hem de tenir la garantia de poder exercir-lo així com les institucions tenen l’obligació de garantir-lo i protegir-lo. L’educació sexual integral feminista i basada en drets fomenta una ciutadania crítica i compromesa amb els drets humans. Permet gaudir i desenvolupar-se lliurement, des del plaer i lliures de tota mena de discriminacions i violències. És, en definitiva, una de les eines de transformació social més poderoses per aconseguir la justícia social i la transformació del sistema. I per això els fa por, per això ens temen i ens volen callades i tancades de nou a les cases, perquè transformar el sistema vol dir acabar amb els seus privilegis, amb els privilegis de ben pocs que volen continuar violentant a la majoria.

Des de L’Associació, davant aquests fets tan greus i que van en augment, fem una crida als i les titulars d’obligacions de totes les institucions perquè passin a l’acció prenent mesures contundents per contrarestar la mobilització repressiva contra els Drets Humans i contra les defensores de Drets Sexuals i Reproductius. No podem esperar més.

És el moment de fer accions concretes per aturar l’onada d’infiltració feixista a les institucions democràtiques:

Exigim:

  • Imposar el cordó sanitari per aïllar i expulsar el feixisme de les institucions democràtiques
  • Prohibir la concessió de qualsevol finançament i suport públic als grups fonamentalistes i anti-drets que operen a Catalunya. (Tenim el llistat per si el volen)
  • Treballar i establir fòrmules per “blindar” els Drets Sexuals i Reproductius com a drets fonamentals que són davant de qualsevol atac, canvis polítics o corrents ideològiques ultraconservadores
  • Ni un pas enrere en la implementació de l’educació sexual integral i feminista. Assegurar l’acceleració dels avenços efectius amb els recursos i mesures necessàries perquè sigui una realitat a tots els centres educatius de Catalunya.
  • Protegir i garantir els drets sexuals i reproductius de les dones en tota la seva diversitat i població LGTBIQ+ amb un èmfasi especial en les poblacions més vulnerabilitzades en els seus drets.
  • Protegir, enfortir i promoure amb mecanismes concrets, efectius i eficaços a les entitats defensores de Drets Sexuals i Reproductius com agents democratitzadors que suposen.

A aquells que ens volen de nou clandestines, des de L’Associació els hi fem saber que no els tenim por i que, cada cop som més les que mirem al feixisme a la cara per combatre’l. Venim de lluny i pel camí sumem veus i forces per cridar, tantes vegades com calgui, NO PASSARAN.