COMUNICAT DE L’APFCIB: Celebrem l’èxit per la retirada de la Contrareforma de la Llei d’Avortament aconseguida gràcies als moviments de dones i de defensa dels Drets Sexuals i Reproductius

COMUNICAT DE L’APFCIB: Celebrem l’èxit per la retirada de la Contrareforma de la Llei d’Avortament aconseguida gràcies als moviments de dones i de defensa dels Drets Sexuals i Reproductius

Des de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB), volem manifestar públicament la nostra satisfacció per la retirada de la Contrareforma de la Llei d’Avortament que proposava el Govern del PP. Una Contrareforma que posava en perill la vida de les dones, la seguretat jurídica de professionals i vulnerava tots i cadascun dels Drets Sexuals i Reproductius reconeguts internacionalment.

Malgrat tot, el Govern del PP continua amenaçant amb abolir l’article de la llei actual que permet a les dones de 16 i 17 anys decidir sobre la seva maternitat, sense tuteles legals, en casos excepcionals avalats per professionals. Des de l’APFCIB volem mostrar el nostre rebuig a aquesta abolició perquè les dades i l’experiència ens asseguren que aquestes joves són el col·lectiu més vulnerable i desprotegit dins la generalitat de les dones que avorten.

El 87% de les dones de 16 i 17 anys que han interromput l’embaràs han anat a fer-se la intervenció acompanyades de la seva família. Tan sols el 13%, que són 500 joves de l’Estat espanyol a l’any, han sol·licitat l’avortament sense aquest acompanyament[1]. Cal destacar que totes aquestes dones han demostrat als i les professionals situacions personals de violència intrafamiliar, abusos sexuals, desarrelament, desemparament i/o coaccions, entre d’altres. Per tant, insistim en recalcar que aquest grup de joves és el més vulnerable i que quedaria desprotegit segons la nova amenaça del Govern del PP, abocant-les a posar en perill la seva vida buscant avortaments clandestins, per la impossibilitat d’informar a les seves famílies.

De la mateixa manera, exigim al Govern del PP que retiri el recurs d’inconstitucionalitat que va presentar davant del Tribunal Constitucional, seguint un acte de coherència política i de responsabilitat social. No tolerarem cap estratègia ni subterfugi que ens faci recular en la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius.

I un cop decidit que ja no volen amenaçar més la vida de les dones, exigim que desenvolupin les mesures preventives que estableix la llei vigent sobre l’educació sexual i l’accés als mètodes anticonceptius de forma que s’aconsegueixi una millora de la salut sexual i reproductiva de les persones.

Com a professionals expertes de la planificació familiar, donem suport a qualsevol mesura encaminada a afavorir la consecució d’un embaràs desitjat i d’una maternitat i paternitat digna, responsable i enriquidora.

Tanmanteix, sabem que les úniques iniciatives que han demostrat la seva validesa i fiabilitat són l’educació sexual, mitjançant mecanismes de col·laboració entre el sistema educatiu i el sanitari, i l’accés als mètodes anticonceptius, així com als serveis específics d’educació i orientació sexual culturalment adaptats a les necessitats de la població.

També, volem recordar i exigir al Govern i Parlament de Catalunya que compleixin amb celeritat el que va aprovar a la Resolució del 27 de setembre del 2013: una llei de Salut Sexual i Reproductiva pròpia per Catalunya.

Finalment, volem felicitar els moviments de dones i entitats que defensen els Drets Sexuals i Reproductius per la seva incansable trajectòria en la defensa dels drets de les persones. Aquesta ha estat una batalla guanyada, però la lluita continua.

Perquè les lleis han de garantir drets i no abolir-los. Ens veiem al carrer, perquè el diumenge 28 de setembre, DIA INTERNACIONAL PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT, ho celebrarem i demanarem més!

Per a més informació poseu-vos en contacte amb:

Sílvia Aldavert 663917170

Maria Ferrero 629490939 

Santiago Barambio 670246982[1] MUJERES 16 Y 17 AÑOS QUE NO HAN PODIDO COMUNICAR A SUS PADRES LA INTERRUPCIÓN DE SU EMBARAZO. INVESTIGACIÓN- ACAI (2011)

http://www.acaive.com/pdf/mujeres-16-y-17-anos-interrupcion-de-su-embarazo-investigacion-17-11-11.pdf

 

Quant a l'autor

admin administrator

2 comments so far

CristinaPublicat al2:41 pm - oct. 12, 2021

Hola a todos. Lo primero que quiero hacer es mandar todo mi ánimo a todas parejas que quieren tener hijos y no pueden por problemas de salud. Yo he sido mama gracia al método de la ovodonacion y soy muy feliz . Conseguí serlo con una clínica ucraniana (de Feskov) u se que ahora mismo están ofreciendo programas muy variados y nuevas técnicas para conseguir lo que todo buscamos -el bebé sano . Estoy feliz con todo lo que tengo, con lo que me ayudaron a conseguir y se lo debo a ellos ! Todo camino que hay que hacer para tener el bebé sano merece la pena y más …!

Deixeu una resposta

3 × 4 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.