Posicionament #AVORTAMENT

Català | Castellano

Resum català | Resumen castellano

Posicionament català | Posicionamiento castellano

 

Parlar d’avortament no ha estat mai una tasca neutra, i mai ho serà. La postura ideològica que qualsevol de nosaltres transmetem quan ens atrevim a comentar una notícia, un cas conegut o una pel·lícula sol ser tènue, però evident. La nostra veu i posicionament, s’amplifica indiscutiblement quan deixem de fer-ho de forma individual, per exemple en un dinar familiar, i ho compartim al carrer i de forma col·lectiva. Malgrat tot, solem situar-nos en aquesta dicotomia que ens encadena al sí o al no, a favor o en contra, sense donar-nos l’oportunitat d’un recorregut argumental que ens permeti pensar, reflexionar i decidir.

Supervivents del món del pensament hegemònic, ens toca nedar contracorrent en la immediatesa dels titulars, la ciència dels tuits i la realitat provocada per aquest oceà de fakes que tenen com a objectiu únic perpetuar el supremacisme dels privilegiats. Un escenari impossible per consolidar una ideologia vital travessant-te amb la seguretat que, tant cap endins, com cap enfora, podràs defensar-la, garantir-la i acompanyar-la de forma coherent. Un escenari amenaçador per al dret a l’avortament.

Des de L’Associació hem decidit fer l’esforç d’escriure col·lectivament aquest document de posicionament. No hi ha dubte que estem en el , que estem A FAVOR, però ens hem volgut donar l’oportunitat de plasmar el PERQUÈ. Aquest és un document escrit a moltes mans, a moltes veus, a infinitud de coneixements i experiències, conscients que som hereves de sabers mil·lenaris i d’antecessores imprescindibles, hem volgut dedicar-lo a ser un granet de sorra amb el qual esperem contribuir al recorregut i aspirar, també, a ser un dels fars que puguem trobar al camí.

Així doncs, aquí llegireu posicionament, ideologia, contundència, indignació i, també, respecte, admiració, lluita i molta proposta transformadora.