ALBA, un avortament responsable

ALBA, un avortament responsable

Les fortes creences religioses dels seus pares i la incomunicació entre elles, van impedir a l’Alba comunicar als seus tutors la seva gestació i la decisió d’interrompre el seu embaraç. L’Alba, de 16 anys, va avortar sense el coneixement patern-matern, explica la seva experiència al següent vídeo.

Com ella, entre 400 i 500 menors avorten cada any al nostre país sense el coneixement dels seus tutors. Si s’aprova la reforma del Partit Popular, que busca anul·lar l’excepció que permet a les menors en desemparament o en risc d’exclusió social avortar sense coneixement dels seus pares o tutors, s’estarà avocant a aquestes dones joves a un avortament insegur o clandestí.

El projecte del Partit Popular fa d’una excepció, la norma. Estudis d’ACAI confirmen que el percentatge de dones de 16 i 17 anys que van accedir a una IVE és del 3,60%; d’entre elles, només un 12,38%, no van poder informar als seus pares. Representen un 0,44% del total d’avortaments (108.690), és a dir, entre 400 i 500 menors.

Les raons principals que provoquen que una dona de 16 o 17 anys no comuniqui als seus pares la situació són: desemparament familiar, famílies desestructurades, progenitors a la presó, risc de patir violència física, dones emancipades que resideixen al país sense els seus pares, malaltia paterna/materna invalidant, pares obertament contraris a la interrupció de l’embaràs o pares que per voluntat pròpia renuncien a conèixer i a acompanyar a la menor.

 

 

Quant a l'autor

admin administrator

Deixeu una resposta

thirteen + 14 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.