36 farmàcies barcelonines faran la prova per detectar el VIH

36 farmàcies barcelonines faran la prova per detectar el VIH

36 farmàcies dels 10 districtes de Barcelona participaran en el programa de proves de detecció precoç del virus del VIH. Aquestes farmàcies se sumen a les 84 que ja feien la prova a la província, fora de la ciutat. La prova consisteix en una punció al dit per extreure’n una mica de sang i al cap de 20 minuts ja se’n coneixen els resultats.

El projecte es va iniciar l’any 2009 en forma de prova pilot. Des d’aleshores s’han fet 10.000 proves, de les quals l’1% han tingut un resultat positiu. Una part de la prova està finançada per la conselleria de Salut de la Generalitat. L’altra, l’ha d’abonar la persona que es fa el test, i correspon a 10 €. En cas que sigui positiu es deriva la persona al centre hospitalari corresponent.

El director de Projectes i Recerca del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Rafael Guayta, ha explicat que es vol “acostar la prova a les persones que desitgen saber quin és el seu estat serològic” i aprofitar “les fortaleses de la farmàcia com a centre de salut comunitari“.

Podeu accedir a la llista de les farmàcies de tota la província que fan la prova del VIH en aquest enllaç.

 

Font: http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/03/10/36-farmacies-barcelonines-faran-la-prova-per-detectar-el-vih/

Quant a l'autor

admin administrator

2 comments so far

CarolinaPublicat al8:34 pm - abr. 26, 2022

Hola, debido a cancer no puedo tener hijos. Hace 2 años hemos decidido encontrar la clínica de subrogación que nos ayude . En España es illegal , por eso tuvimos que ir a Ucrania . Hay muchísimas clínicas de reproducción asistida . Hemos elegido la mejor para nosotros . Con La tecnología DGP se puede crear el embrion absolutamente sano y elegir el sexo del bebé . Mi marido y yo siempre queríamos tener hija . Algunos pueden decir que es antinatural elegir o sexo de bebé , pero si la ley lo permite , por que no ? Ahora somos padres muy felices ! Gracias a todos doctores del centro Feskov, abogados y nuestra gestante Olga. Hemos podido lograr nuestro sueño !

Deixeu una resposta

eleven − 10 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.