#GeneremConeixement | Dades sobre embaràs, IVE i menors

#GeneremConeixement | Dades sobre embaràs, IVE i menors

En motiu del 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, compartim les dades i reflexions de la campanya #GeneremConeixement del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS).

_Les noies que asisteixen al CJAS – Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats de Barcelona a fer-se una prova d’embaràs tenen la voluntat d’informar-se de les diferents opcions i de tenir cura de si mateixes, sigui quin sigui el resultat de la prova. Considerem que aquesta situació és un clar reflex de l’apoderament de les joves en un moment molt complex. Ho celebrem i ens compremetem a seguir treballant per un acompanyament respectuós i professional, imprescindible per a la presa de decisions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_ En els acompanyaments observem que encara existeix un enorme desconeixement sobre l’avortament. Exigim que s’informi sobre aquest dret a la població. Un cop conegudes totes les opcions possibles la majoria de dones joves que decideixen avortar opten per un avortament instrumental. Ha estat la seva decisió, lliure i informada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_ La contrareforma de la llei d’avortament del 2015 posa en risc la vida de les menors d’edat, anul·la el seu dret i capacitat de decidir, les obliga a una maternitat no desitjada i les situa en un espai de màxima vulnerabilitat. Actualment no es té en compte la complexitat de cada una de les menors i de les diferents situacions / entorns a les que estan exposades. A més a més, manca un acompanyament professional especialitzat. Exigim un canvi en la legislació de forma immediata!

 

Quant a l'autor

L'Associació administrator