28 de maig – Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

28 de maig – Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

El 28 de maig ha estat commemorat per les dones defensores de la salut i les seves comunitats des del 1987 i ha estat una data crucial per a la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius.

Aquest any ens volem sumar a la campanya internacional de WGNRR “La nostra salut, els nostres drets, les nostes vides!” on es posa de relleu la importància d’assegurar que el marc de desenvolupament post 2015 inclogui de forma integral els Drets Sexuals i Reproductius per tal d’acabar amb les diferents formes de violència contra les dones que la vulneració d’aquests drets suposa.

Els governs de tot el món es troben, actualment, en la fase final de definició de l’Agenda de Desenvolupament Post 2015. Aquesta agenda inclourà els Objectius de Desenvolupament Sostenibles que marcaran les polítiques i finançament global per als propers 15 anys. I, malgrat que la violència contra les dones s’ha establert com una de les formes més freqüents de vulneració dels Drets Humans, no s’aconsegueix arribar a un acord per aturar la violència institucional que suposa la negació del dret a la salut i l’accés als serveis de salut sexual i reproductiva arreu del món.

Així doncs, és important fer arribar a les persones que lideren governs i espais de decisió política la importància d’aconseguir-ho. Us animem a que us adheriu i participeu de la campanya!

 

Quant a l'autor

admin administrator

Deixeu una resposta

fifteen + twelve =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.